FlexWonen

ontwerp:
MASSA bureau voor architectuur; Koos Kok
opdrachtgevers:
eigen ontwikkeling, diverse samenwerkingen
plan:
Flexwonen concepten

In de loop der jaren hebben we een methodiek ontwikkeld waarmee particuliere opdrachtgevers zelf hun woning kunnen samenstellen. Wij bereiden ‘bouwstenen’ voor waarmee men zelf kan bepalen hoe er gewoond gaat worden. Omdat niet iedereen jarenlang avonden bezig wil zijn met het droomhuis. Onze filosofie is dat het ook in een paar avonden moet kunnen.

Het Flex-wonen is een nieuwe manier van ontwikkelen die inspeelt op de veelkleurige marktvraag. Binnen de flexstrategie transformeren we het doelgroep-denken. Normaliter probeert men de vermeende doelgroep in beeld te brengen, waarna een voor iedereen passende woning aangeboden wordt. Wij draaien het om: wij bepalen niet in welke woning de doelgroep zou moeten passen, dat bepalen de werkelijke kopers zelf!

We doen dit vanuit de wetenschap dat binnen een doelgroep heel veel verschillende woonwensen leven. Uitgaande van de veelkleurigheid van de doelgroep ontleden we een woningtypologie in hanteerbare bouwstenen die door kopers of huurders gebruikt kunnen worden om hun woning te combineren. Zij zijn dus zelf de makers van de eigen woning, en kunnen binnen een uur de woning precies passend samenstellen met de prijsstelling in beeld. Instant particulier opdrachtgeversschap waarbij vooral op inhoud gekozen wordt, en niet alleen op de verpakking.